Laboratoř kvality služby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářskou práci, kterou právě čtete, se zabývá problematiku VoIP hovoru na síti a měření jeho kvality. V dalších odstavcích bude diskutováno o základy síťových protokolů TCP/IP, úvod do problematiky QoS – způsoby změření kvality hlasu jako třeba MOS a E-Model. Poté bude stručně pobrána důležitost implementace QoS pro VoIP, použité parametry QoS a její navržené služby (budou se v této zprávě nazývat „mechanizmy“), jako např. Služba best effort, integrované a diferencované služby. Na základě těchto poznatků bude pomocí uvedených softwarů navržena laboratoř kvality služby. Tato laboratoř bude zaměřena na testování kodeků z hlediska kvality přenášeného zvuku s ohledem na šířku pásma, jitter, zpoždění a ztrátovost paketů. Řešení spočívá v tom, které kodeky jsou pro danou službu vhodné
The Bachelor's work, you are reading, deals with the issue of VoIP calling and measurement its quality. In the following paragraphs the discussion will be about the basics of networking protocols such as TCP, UPD, IP and SIP, after that a preliminary introduction to QoS issues - ways of measuring voice quality for instance MOS and E-Model. Importance of implementing QoS for VoIP, and QoS parameters used in the proposed services (will be called "mechanisms"), such as Best effort service, Integrated and Differentiated services. Based on these fundamentals points with designed laboratory for quality of service. The laboratory will be aimed at testing the quality of codecs with regard to bandwidth, jitter, delay and packet loss. The solution lies in the fact that, which codecs are actually suitable for the service.
Description
Citation
ELTAHIR AHMADON, A. Laboratoř kvality služby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO