Zařízení pro akvizici elektrokardiografického signálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá navržením v hodného obvodu pro akvizici a zobrazení EKG signálu z pacienta. V teoretické části se byla nastudována anatomie srdce, jeho elektrická činnost a možnosti akvizice signál EKG. Na základě poznatků z teoretické části, byl navržen obvod a software pro akvizici EKG signálu a jeho následné zobrazení. Byla provedena série měření na simulátoru, pro ověření správnosti návrhu obvodu a softwaru.
This work deals with designing the circuit worthy for the acquisition and display of the ECG signal from the patient. The theoretical part was staged anatomy of the heart, its electrical activity and the ECG signal acquisition opportunities. On the basis of the theoretical part, was designed circuits and software for the acquisition of ECG signal and its subsequent display. It was a series of measurements on the simulator to verify the correctness of a circuit design software.
Description
Citation
BORKOVEC, M. Zařízení pro akvizici elektrokardiografického signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Vzhledem k závažným nedostatkům v práci (jak jsou specifikovány v oponentním posudku) i její obhajobě, student nesložil státní závěrečnou zkoušku.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO