Spirometrické měření pomocí systému PowerCube

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa venuje problematike fyziológie dýchacieho systému, energetickej výmeny organizmu a kalorimetrii. Popisuje funkcie prístroja PowerCube-Ergo (Ganshorn Medizin Electronic, Nemecko) slúžiaceho k ergospirometrickému meraniu a navrhuje protokol slúžiaci pre meranie a hodnotenie kardiopulmonárnej odozvy organizmu a metabolickej aktivity organizmu u športovcov a nešportovcov. Taktiež predstavuje aplikáciu, vytvorenú v programovom prostredí MATLAB, umožňujúcu grafické zobrazenie a vyhodnotenie nameraných dát. Záverečná časť tejto práce je venovaná štatistickému vyhodnoteniu vybraných dát u súboru pacientov.
This paper is dedicated to the issue of respiratory physiology, human body energy exchange and calorimetry. It describes functions of the PowerCube-Ergo-Device (Ganshorn Medizin Electronic, Germany), which serves ergospirometry measurement and designes a protocol used to measure and evaluate the cardiopulmonary response of the organism and the metabolic activity of the organism in a group of athletes and non-sportspeople. Furthermore, it constitutes an application developed in MATLAB programming environment, allowing graphical portrayal and evaluation of measured data. The final part of this thesis is devoted to statistical evaluation of the data gathered within the selected group of patients.
Description
Citation
KRAJČOVIČ, M. Spirometrické měření pomocí systému PowerCube [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Kolář položil otázku týkající se diskuze získaných výsledků. Student odpověděl, že považuje diskuzi výsledků za dostatečnou. Doc. Kolář položil otázku jakým způsobem vznikl protokol pro měření. Student uvedl, že protokol navrhl sám ve spolupráci s vedoucím bakalářské práce. Doc. Drastich položil otázku, zda si je student vědom, že se v práci dopustil plagiátorství. Student odpověděl, že se jedná o parafrázování ne citaci a plagiátorství se nedopustil. Ing. Maděránková položila otázku týkající se grafické prezentace statistických výsledků. Student odpověděl na otázky členů komise. Komise se shodla, že text práce studenta obsahoval velkou míru doslovných překladů použitých českých zdrojů literatury do slovenského jazyka. Student také nedostatečně diskutoval dosažené výsledky. Student neobhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO