Analýza trojrozměrných objektů metodou konečných prvků v časové oblasti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na analýzu trojrozměrných objektů pomocí metody konečných prvků v časové oblasti. Je provedena analýza kovového rezonátoru vlnovodného typu, vyplněného vzduchem pomocí vektorové aproximace. Výsledky jsou srovnány s uzlovými konečnými prvky a s odbornou literaturou.
This thesis is aimed on three-dimensional finite element time domain analysis. Vector finite elements are used for analysis of cavity resonator made from PEC and filled with vacuum. Results are compared with classical “nodal” finite elements and with published literature.
Description
Citation
SYROVÝ, J. Analýza trojrozměrných objektů metodou konečných prvků v časové oblasti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) Ing. Karel Fliegel, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO