Generátor sítě konečných prvků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V úvodu práce jsou popsány základní kroky metody konečných prvků. Dále se zde pojednává o základních vlastnostech metod triangulace. Pozornost je zaměřena především na Delaunay a Greedy triangulaci. Greedy triangulace je jednoduše implementovatelná, ale nemusí produkovat optimální tvary trojúhelníků. Delaunayova metoda je díky svojí robustnosti využívána v širokém spektru oborů, především v počítačové grafice. Výhodou je poměrně jednoduchá implementace a vysoká kvalita generovaných trojúhelníkú.
The paper describes basic principles of the finite element method. Further, basic properties of triangulation are discussed. The thesis is primarily focused on the Delaunay and Greedy triangulation. Greedy triangulation is simple to implement, but may not produce the optimal shape of triangles. Delaunay method is used due to its robustness in a wide range of fields especially in computer graphics. This method is relatively easy to implement and provides triangles with high quality.
Description
Citation
ŠČIŠĽAK, T. Generátor sítě konečných prvků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) Prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO