Metody pro doplňování pixelů vně obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou doplňování pixelů vně obrazu. Uvádí některé metody pro inpainting použitím počítače a upozorňuje na úskalí, která se zde objevují. Zkoumá metody pro interpolaci a aproximaci funkcí ve snaze najít nejlepší metodu pro extrapolování obrazu za jeho hranice. Popisuje základy Waveletové transformace a Multiresolution analýzy. Navrhuje několik metod pro doplňování pixelů vně obrazu. Porovnává dosažené výsledky pomocí PSNR a SSIM. Tyto metody jsou zde vysvětleny a srovnány. Stručně pojednává o algoritmu OMP, spadajícím do oblasti řídké reprezentace signálů, a použitém v jedné z metod. Také je zde představeno vývojové prostředí MATLAB jako nástroj pro implementaci algoritmů, které prakticky řeší zadanou problematiku. V praktické části jsou popsány implementované metody pro doplňování pixelů vně obrazu.
The thesis deals with addition of pixels outside the image. Lists some methods for inpainting using computers and highlights the pitfalls that appear here. Examines methods for interpolation and approximation of functions in order to find the best method for extrapolating the image beyond its borders. Describes the basics of Wavelet transformation and Multiresolution analysis. It is proposed several methods for replenishment of pixels outside the image. PSNR and SSIM are used to compare achieved results. These methods are explained and compared. Briefly discusses the algorithm OMP, falling within the sparse representation of signals, and used in one of the methods. Also discussed is the development environment of MATLAB as a tool for the implementation of algorithms that practically solves the given problem. The practical part describes the implemented methods for adding pixels outside the image.
Description
Citation
JEŠKO, P. Metody pro doplňování pixelů vně obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Petr Vychodil (člen) Ing. Ľubomír Mráz (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Vyjádřete se prosím k posudkům. Student se postupně vyjádřil k posudkům, kde souhlasil, že v některých částech nedostatečně vysvětlil souvislost mezi teorií a její aplikací v praktické části práce.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO