Metody jakosti ve výrobě desek plošných spojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
v praci su predstavene zakladne metody kvality a FMEA analyza. FMEA analyza je pouzita vo vyrobe DPS
mester presented work deals with methods of quality in the production of printed circuit boards. The project described is the most common and easiest method. More detail is described FMEA method of static analysis and process control
Description
Citation
KORDEK, J. Metody jakosti ve výrobě desek plošných spojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student komisi seznámil s řešením své bakalářské práce, zejména s poměrně obsáhlou teoretickou částí, navazující praktickou částí a jejími výsledky.Věnoval se FMEA analýze procesů, kde porovnal původní stavy a stavy po zavedení nápravných opatření. Dále shrnul doporučená opatření k nimž se ve zkoumané firmě přistoupilo včetně komentování reálného stavu. Na závěr prezentoval shrnutí výsledků. Otázky oponenta: Jaká nápravná opatření jste zavedl do výroby. Jakým způsobem probíhala analýza FMEA ve vámi vybraném procesu? Rozprava byla otevřena zdůvodněním nízké pozornosti studenta tak, že nedostatek práce byl způsoben kombinací hledání bydlení a komplikací podobného rázu. Dále je student dotazován na otázky oponenta, kdy nápravná opatření shrnul na základě prezentace. Následně je dotazován na průběh FMEA analýz na pracovišti. Zejména je zkoumán soubor zkoumaných vzorků, princip výběru chybových vzorků a hodnot. Otázka je kladena k přidělování bodů, kdy student reaguje tak, že ve spolupráci s kolegy vypracoval hodnocení. Student je dotazován proč do práce neumístil podobné podrobné tabulky jako byly uvedeny v prezentaci. Odpovídá, že jej to nenapadlo, díky rozsáhlému formátu tabulek. Dále jsou řešeny FMEA tabulky obsažené v prezentaci. komise se dotazuje na opatření provedená u kritických vad. Student reaguje tím, že požadavky tým předal nadřízeným. Rozebírány jsou další dílčí kritické části, např. na straně 38. Student obeznámil komisi s částmi které řešil (tisk pájecí pasty, pájecí vlna..). Dotazován je na další sekce, které i po opakované FMEA analýze zůstaly v kritické (červené) úrovni. Komise upozorňuje na nepřehlednost tabulek. Student to komentuje tak, že kompletní tabulka je k dispozici v xls. podobě v el. příloze. Student je dotázán na vlastní pohled na přínos práce. komise zhodnocuje formální stránku práce kriticky, použit je český, slovenský a anglický jazyk v kombinaci..
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO