Laditelná smyčková anténa pro radioamatérské použití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na návrh a konstrukci smyčkové antény, kterou můžeme ladit pomocí kondenzátorů krokovým motorem. Anténa je konstruována pro krátké vlny využívané radioamatéry. Mým úkolem je sestavit ladění antény za pomocí čtyřpolohového krokového motoru ovládaného mikroprocesorem, který bude nastavovat krokový motor do poloh, které změní kapacitu kondenzátorů na potřebnou pro naladění antény pro dané kmitočtové pásmo.
This bachelor thesis is focused on the design and construction of loop antenna that can tune the stepper motor using capacitors. The antenna is designed for short waves used by radio amateurs. My task is to establish an antenna tuning using 4-position stepper motor controlled by a microprocessor, which will set the stepper motor to the positions that will change the capacity of capacitors needed to tune the antenna for the frequency band.
Description
Citation
ŠMERDA, J. Laditelná smyčková anténa pro radioamatérské použití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO