Bezdrátová senzorová síť

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací sítě bezdrátových senzorů teploty splňující požadavky na sítě typu multi-hop. To znamená, že pokud nebude pro čidlo řídící jednotka v dosahu, budou informaci o změřené teplotě přenášet čidla mezi sebou. Čidlo, které bude v dosahu řídící jednotky a bude mít nashromážděna data z více míst, tato data předá všechna řídící jednotce. Jednotlivá čidla a řídící jednotka jsou řízena mikrokontrolérem a napájena bateriově kvůli lepší mobilitě. K přenosu dat o měření je využito volné pásmo pro zařízení krátkého dosahu 433 MHz.
The bachelor thesis describes the design and implementation of wireless sensor network for temperature measurement. Network have to meet requirements for multi-hop network-type. That means, the sensor unit is out of the range, information about the measured temperature will be transfer between sensors. The sensor that is in range of the control unit and will have saved data from multiple sites, to transmit all the data controller. The sensors and the control unit are controlled by a microcontroller and a battery-powered for better mobility. The transfer of measurement data uses free zone for short-range devices - 433 MHz.
Description
Citation
BENEŠ, V. Bezdrátová senzorová síť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Komise byla seznámena s bakalářskou prací s názvem: "Bezdrátová senzorová síť". Student následně odpověděl na otázky: 1) Existují mikroprocesory, které nejsou vhodné pro použití programovacího jazyka C? 2) Jaká byla plánovaná délka provozu senzoru na baterie? Student zdůvodnil nedokončení práce změnou tématu práce a zpožděním prací v průběhu semestru.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO