Zdroje vytápění rodinných domů - algoritmus výběru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vytápěním a výběrem zdroje tepla pro rodinné domy. V první kapitole jsou popsány zdroje tepla využívané pro vytápění rozdělené podle druhu paliva. V další kapitole je proveden popis nároků na instalaci zdroje tepla, použití jednotlivých paliv a komínů. V další kapitole jsou popsány nároky na obsluhu zdrojů tepla. Čtvrtá kapitola se zabývá návrhem algoritmu pro výběr zdroje tepla. Jsou zde popsány jednotlivé kroky algoritmu, potřebné k výběru vhodného zdroje tepla. V poslední kapitole je provedena prezentace algoritmu na modelovém rodinném domě. Pro objekt je vybráno šest možných zdrojů tepla. Na závěr je zpracováno ekonomické zhodnocení vybraných zdrojů tepla a z nich vybrán nejvýhodnější zdroj tepla.
This bachelor’s thesis deals with the ways of heating for family houses. In the first part of this thesis are described the heat sources. The heat sources are diveded by type of fuel. In the next part of this thesis is a decription of claims for installation the heating source, the use of various fuels and chimneys. In the next part are descibed claims of an operation the heating sources. The fourth part deals with the algorithm for selecting a source of heat. Here is a description of each step of algorithm, which we need for selection of suitable heat source. In the last part of my thesis is made a presentation of the algorithm performed on a model family home. There are selected six types of heating in the house. At the end is chosen one, most economical type.
Description
Citation
REITER, M. Zdroje vytápění rodinných domů - algoritmus výběru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) Ing. Richard Nekvasil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Houdková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Tabasová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO