Smyčková anténa s automatickým laděním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento projekt je zaměřený na konstrukci smyčkových antén určených pro pásmo krátkých vln doplněných o obvod automatického ladění. Tyto antény využívají ke své činnosti pouze magnetickou složku elektromagnetické vlny. Na začátku práce jsou shrnuty nejdůležitější vlastnosti těchto antén a rozebrány jednotlivé části antény. Další částí je návrh antén s uvedením postupu a vztahů potřebných k jejich návrhu. Důraz je kladen na návrh ladícího kondenzátoru. Poslední část se věnuje možnostem automatického ladění antén pomocí mikroprocesoru.
This project is focused on the magnetic loop antenna with automatic tuner in band short waves. This antenna is only the magnetic part of the electromagnetic radio wave used. At the beginning work are lumped most important characteristics these antennas and discuss individual parts antennas. Next part is proposal antennas with presentation progress and relations needed to their proposal. Emphasis is placed on a proposal tuning capacitor. Last part discuss possibilities automatic antennas tuning by the help of microprocessor.
Description
Citation
HORNÍČEK, L. Smyčková anténa s automatickým laděním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Svačina, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Student referuje o své diplomové práci a seznamuje komisi s dosaženými výsledky. Čtou se posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Student odpovídá na dotazy oponenta. Probíhá rozprava o diplomové práci. Student reaguje na otázky a připomínky členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO