Systém ovladatelného dekorativního podsvícení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diodové pásky k dekorativnímu podsvícení lze využít například na podsvícení nábytku, za účelem vytvoření moderního designu interiéru. Z architektonického hlediska je takový design velmi náročný a vyžaduje výrazný cit pro estetiku. Jednodušší je pak využití diodových pásků k reklamním upoutávkám, či podsvícení částí automobilů. Modul napájení diodových pásků RGB realizuji jako spínaný zdroj s galvanickým oddělením. Barevný odstín budu měnit kombinací jasů základních barev RGB pomocí 3 kanálové PWM mikrokontroleru Atmel, ovládaného přes bezdrátový modul, zajišťující obousměrnou komunikaci.
ecorative lighting strips could be used to the backlight of furniture, to creating a modern interior design. From an architectural point of view, this design is very difficult and requires a strong sense of aesthetics. More easier is to use the LED strips to the advertising trailers or to backlighting car parts. RGB strip will be powered by switching power supply with galvanic isolation. Colour will be changed by the combination of basic colours RGB, by using 3-channel PWM of Atmel microcontroller, controlled via a wireless module, providing two-way communication..
Description
Citation
PELÁN, P. Systém ovladatelného dekorativního podsvícení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) Prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO