Měření asynchronního motoru na eskalátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá popisem asynchronních motorů. Je zde uvedena stručná charakteristika a popis činnosti motoru a dále je práce zaměřena na postup při měření zatěžovacích charakteristik asynchronních motorů, konkrétně pak na typ motoru používaný v eskalátorech.
This bachelor thesis is concerned with decstription of induction engine. In this work is presented brief characteristic of induction engine. Then is this work treated of proces sof meassurement machine loading characteristic, specially on type engine which used in escalators.
Description
Citation
PEŠOVÁ, J. Měření asynchronního motoru na eskalátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Vávra, CSc. (předseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Jaromír Vrba, CSc. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Studentka obhajovala bakalářskou práci na téma: Měření asynchronního motoru na eskalátoru. V počátku práce provedla základní rozdělení strojů, které se používají u eskalátorů. Popsala problematiku měření zatěžovacích charakteristik, hluku a vibrací u eskalátoru. Zatěžovací zkoušky byly provedeny pro různé uspořádání - bez krytu a s krytem. Prezentovala popis a samotný zkrácený test životnosti motoru eskalátoru. Uvedla elektrické parametry eskalátoru. Na základě měření na motoru (splnil požadované normy) byl doporučen pro sériovou výrobu. Měření bylo provedeno na dvou stolicích - na jednom byl testovací motor a na druhém byl zatěžovací motor. Zkoušky byly prováděny ve spolupráci s Vývojovým a testovacím centru OTIS Escalators. Studentka odpověděla na dotazy oponenta a zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO