Současný stav a vývoj v konstrukci motorů pro nákladní automobily

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce uvádí přehled konstrukčních řešení, výkonových parametrů a vývojových tendencí v oblasti motorů pro nákladní automobily. V první části práce je pojednáno o vznětovém motoru a jeho částech. Následují tabulkově uvedeny parametry motorů jednotlivých výrobců a v závěrečné části se zpráva zaměřuje na možný vývoj a perspektivy vznětových motorů v budoucnosti.
This thesis focuses on design solutions, engine power parameters and development tendencies of utility vehicles engines. The first part describes compression-ignition engine and its main parts. This is followed by second part that contains tables with engine data and the last part of thesis speaks about the possible development of utility vehicle engines and its perspectives in future.
Description
Citation
HOLBÍK, O. Současný stav a vývoj v konstrukci motorů pro nákladní automobily [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Rauscher, CSc. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO