Podmínky pro spalování paliv vyrobených z odpadů z pohledu platné legislativy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této bakalářské práci jsou popsány možnosti využití paliv vyrobených z odpadů z hlediska energetického využití v průmyslu a energetice. Stručně je nastíněna skladba zdrojů energie, současná situace ve výrobě energie a v odpadovém hospodářství České republiky. Dále jsou uvedeny jednotlivé druhy paliv vyrobených z odpadů. Jednou z hlavních částí je základní rozbor legislativy upravující oblast nakládání s odpady a využití alternativních paliv. V závěru práce je zhodnocena možnost využití mechanicko-biologické úpravy jako zařízení pro nakládání s odpady.
This bachelor’s thesis describes possibilities of usage of waste-made fuel from point of view of energetic utilisation in industry and power supply. There is a brief overview of energy resources structure, current situation in energy production and in waste management in Czech Republic. Particular types of waste-made fuels are also specified. One of the main parts of this work is fundamental analysis of legislation which governs waste management and alternative fuel usage. In the last part of the thesis the possibility of usage of mechanical-biological treatment as a waste management system is assessed.
Description
Citation
MATOUŠEK, P. Podmínky pro spalování paliv vyrobených z odpadů z pohledu platné legislativy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technická aplikovaná ekologie
Comittee
doc. MVDr. Pavel Novák, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohdan Stejskal, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Novotný, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO