Metodika návrhu architektury SW informačního systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem práce je navrhnout takovou metodiku tvorby architektury SW aplikací která umožňuje snadné, bezchybné a systematické přenesení reálných obchodních procesů do modelu vhodného jako zadání pro implementaci programátory. Cílem tohoto návrhu je taková metodika která by výše uvedené umožnila na základě jednoduchých a snadno uchopitelných principů a která by byla k dispozici buďto jako fundament pro použití v rámci metodik které jsou zaměřené na řízení takovýchto projektů, nebo jako alternativa a metodikám které jsou příliš drahé, komplexní a/nebo určené pro velmi velké vývojové týmy.
The aim of this work is to propose such a methodology for designing of SW applications architecture that allows effortless, exact and systematical transformation of the real business process into a model suitable as an assignment for implementation by programmers. The aim of this proposal is such a methodology that would allow to reach the above mentioned goals on the basis of easy-to-understand and simple principles and that would be available either as a fundament for its usage within methodologies that are focused on the management of such projects, or as an alternative to methodologies that are much to expensive, complex and/or designed for very large development teams.
Description
Citation
PLACHÝ, L. Metodika návrhu architektury SW informačního systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. Vladimír Hibš, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Luděk Mikulec, CSc. (člen) Ing. Jiří Kříž, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO