Dielektrická absorpce lakových kompozitních materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá problematikou elektroizolačních laků a kompozitních materiálů z pohledu změn jejich dielektrických vlastností v závislosti na změně relativní vlhkosti prostředí, v němž jsou tyto laky umístěny. Pro tyto účely byly vytvořeny vzorky elektroizolačních laků, plněné slídou s různým hmotnostním procentem. Základním zaměřením práce je získání poznatků o změnách dielektrických vlastností elektroizolačních laků, které jsou vystaveny různým podmínkám okolí.
This work deals with issues of electro insulating varnishes and composite materiále within the frame of dielectric changes depending on a change of relative humidity where these varnishes are located. For this purpose had been created variety of a samples of electroinsulating varnish with different percentage of filling with mica. The general aim is acquire information about dielectric changes of examined electro insulating varnishes that are exposed to atmospheric influence.
Description
Citation
REŇÁK, L. Dielektrická absorpce lakových kompozitních materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Proč se mění odpor při vlhnutí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO