Ustálený chod a zkratové poměry v síti 110 kV E.ON napájené z rozvodny 110 kV Otrokovice v roce 2011

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Distribuční síť 110 kV společnosti E.ON v oblasti napájené z rozvodny 110 kV Otrokovice je provozována ve dvou variantách zapojení. První varianta je zapojení základní bez můstku. Varianta druhá je pak zapojení s můstkem. Cílem této práce je porovnat na základě výpočtu ustáleného chodu sítě a zkratových poměrů v síti tyto dvě varianty zapojení. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část sestává z popisu výpočtu ustáleného chodu sítí velmi vysokého napětí a výpočtů zkratových poměrů. Výpočet ustáleného chodu je zde popsán pomocí Gauss-Seidelovy a Newtonovy iterační metody. V případě zkratových poměrů jsou popsány jejich charakteristické veličiny, účinky, průběh a různé způsoby jejich výpočtu. Ve druhé části jsou tyto teoretické poznatky aplikovány na vstupní data, a pomocí dispečerského programu jsou provedeny náležité výpočty chodu sítě a zkratových poměrů. Vypočtené hodnoty jsou v práci vypsány a na jejich základě je pak provedeno vyhodnocení obou možných zapojení.
Distribution network 110 kV owned by E. ON in the area Otrokovice; powered by 110 kV and two variants of involvement contained.The first option is basic involvement, without the use of the bridge. The second option includes involvement with the bridge. The aim of this study is to compare; by calculating the steady-state network operation and short circuit conditions of the network, the involvement of these two options. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. The theoretical part consists of a description of the steady operation of networks of high-voltage and short circuit ratio calculations. Load flow calculations are described by the Gauss-Seidel and Newton iterative method. In the case of short-circuit conditions, the effects of their characteristic values, processes and various methods of calculation are described.In the second part, this theoretical knowledge is applied to input data and dispatching programme with the appropriate calculations of network operation and short circuit conditions. The calculated values are listed in the thesis, on the basis of which an evaluation of the two possible connections is made.
Description
Citation
JURČA, O. Ustálený chod a zkratové poměry v síti 110 kV E.ON napájené z rozvodny 110 kV Otrokovice v roce 2011 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Karel Sokanský, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Holoubek (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student prezentoval svoji diplomovou práci a v diskuzi odpověděl na všechny položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO