Měření vlastností vzdušných iontů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zaměřuje na základní problematiku iontů, na proces ionizace a vliv iontů na organismy. Dále se zabývá kompenzací malých záporných iontů v pobytovém prostředí. Seznamuje s měřením koncentrace vzdušných iontů, především na měření pomocí aspiračního kondenzátoru, který se dnes nejčastěji pro měření iontových polí využívá. Měření se soustředí na koncentrace vzdušných iontů v budově VUT FEKT T-10, dále na změny koncentrace v závislosti na denním cyklu, větrání a koncentrace před výukou a po výuce.
This thesis focuses on the basic problems of ions and the ionization itself, what influence ions have to the organism. Further it examines compensation of small negative ions in the residential environment. Introduction to measurement of ion concentrations. First measurements with the aspiration capacitor which is now the most commonly used measurement of ion fields. Measurement is focused on the concentration of air ions in the building, VUT FEKT T-10, then the concentration changes depending on the daily cycle, ventilation and concentration before teaching and after teaching.
Description
Citation
LAZORKA, M. Měření vlastností vzdušných iontů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Polanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Bylo při měření v laboratořích využíváno možnosti nastavení klimatizace a vzdušné vlhkosti? Jaké ionty byly měřeny? Jedná se o ionty žádoucí nebo nežádoucí? Jak v práci vypočítáváte koncetraci vzdušných iontů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO