Moderní nástroje pro vyvrtávání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvořit přehled moderních nástrojů a strojů pro vyvrtávání. Na konkrétním příkladu je provedena podrobná analýza ekonomických aspektů zvoleného vyvrtávacího procesu. Technologie vyvrtávacích metod prošla velkou modernizací. V dnešní době tato technologie dosahuje přesností, srovnatelných s dokončovacími metodami obrábění. Další výhodou této metody je vysoká produktivita obrábění, která je spojena s potřebou výkonnějších obráběcích strojů a nástrojů. Obráběcích stroje od různých výrobců jsou také podrobně popsány v této práci.
The goal of this bachelor thesis is to create an overview of modern tools and machines for drilling process. The detailed analysis of the economic aspects of the drilling process was created at particular problem. The technology of drilling methods was modernized. We can achieve the accuracy comparable with finishing method of machining. Another advance of this method is high productivity of machining which is connected with the need of more powerful machines and tools. In addition, this thesis contains descriptions of machines from wide spectrum of producers.
Description
Citation
STRÁNSKÝ, M. Moderní nástroje pro vyvrtávání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího a oponenta a dalších členů komise. Setkal jste se při zpracování BP s vrtacími linkami pro výrobu ocelových konstrukcí a s jakou přesností tato zařízení pracují? Proč jste zařadil stroj od firmy Kovosvit MAS mezi vyvrtávací stroje? Jakým způsobem se na soustruhu vyvrtává? Str. 15 - co znamená označení Sandvik Coromant Capto? Dokáže vyvrtávací hlava vytvořit mírný kužel v otvoru? Z čeho jste vycházel při ekonomickém zhodnocení? Kde jste získal dala pro výpočet?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO