Návrh výroby věnce hydraulického válce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá výrobním postupem součásti Věnec hydraulického válce. V první části je popsána stávající technologie se svými pozitivy a negativy. V druhé části je proveden návrh výroby dle nové výrobní technologie. V závěru je proveden rozbor jak ekonomický, tak i technický.
This diploma thesis deals with a production proces of komponent from hydraulic cylinder, called wreath. The first part is focused on the desciption of the current production proces, with their positive and negative side. In the second part is made a proposal of production proces. At the end je made an economy and technical analysis
Description
Citation
SVOBODA, L. Návrh výroby věnce hydraulického válce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Brychta (člen) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (člen) doc. Ing. Dušan Štekláč, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Jakým způsobem se vyrábí hydromotory a jaká přesnost a drsnost povrchu musí být zajištěna? Které místo na věnci bylo kritické z hlediska pozorovaných lomů? Kdo bude muset provádět úpravu protikusu a je vůbec taková úprava technologicky možná bez složitějších úprav? Můžete dokumentovat vzhled stávajícího protikusu, do kterého je vkládán vyráběný věnec? Můžete popsat, k čemu přesně slouží navrhovaný věnec? Dotaz na chybné značení materiálu v práci a možnosti tepelného zpracování. Jak se celkově zvýší náklady při zavedení nové technologie? Bylo řešeno, proč vlastně čepy začaly praskat před tím, než se začala navrhovat nová technologie? Student dotazy zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO