Digitální zpracování analogových signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou digitálního zpracování analogového signálu. V práci je proveden rozbor všech částí řetězce pro zpracování analogového signálu. Vstupní veličinou je signál z měřící cívky, který je následně zesílen a přiveden do vzorkovače. Navzorkovaný signál je zpracován A/D převodníkem a následně poslán na paralelní port. Na základě získaných údajů je navrženo schéma pro zpracování vzorku. Přenos na paralelní port je uskutečněn ve dvou krocích, kdy se nejprve převede jedna část slova a následně zbylá část. Mezi převodníkem a vzorkovačem je vzájemná vazba a synchronizace. Oba dva jsou řízeny ze stejné řídící sběrnice.
My work is focused on digital elaboration of the analog signal. In my work the analysis has been carried out in all parts of digit chains processing analog signal. The entranced variable is signal from measuring coil, which is afterwards strengthen and transfer to a sampler. The sample signal is processed by an A/D converter and then sends to a parallel port. On the basis of acquired data the scheme has been constructed for sample processing. The transfer to the parallel port is done (made) in two steps, at first one part of the word is transferred and then the rest of the word follows. Between the converter and sampler is tight relationship and synchronization. Both of them are managed from one central bus.
Description
Citation
ČERMÁK, P. Digitální zpracování analogových signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Sedláček, CSc. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO