Analýza aplikací svazku elektronů v průmyslu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce analyzuje jednotlivé aplikace využití svazku elektronů v průmyslové praxi, jako je svařování, obrábění, navařování, tepelné zpracování materiálu a gravírování. Rovněž srovnává jednotlivé aplikace s obdobnou metodou speciálního tavného svařování jako je svařování laserem. Popisuje jeho výhody a nevýhody, principy vzniku svazku, apod. V práci je popsáno svařovací zařízení, jeho popis, funkce, popis svarových spojů pro různé materiály, svařitelnost různých materiálů.
The bachelor´s thesis analyses individual methods of usage electron beam in an industrial practice, as a welding, machining, deposition, heat treatment material and gravure. As well it compares individual application with anologous method of special fusing welding like a laser welding. It describes his benefits and disadvantages, principles of the beam rise, etc. In the thesis a welding equipment, its function, weld metal connections for various materials, weldability of the different materials are described.
Description
Citation
RUDYK, M. Analýza aplikací svazku elektronů v průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Jan, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2011-11-01
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Otázka 1: Co je to zirkon? Otázka 2: Aplikace elektronového svazku v průmyslu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO