Teploměr s grafickým displejem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo seznámit se s problematikou měření teploty v daném rozsahu. Dále navrhnout digitální měřící přístroj, který by teplotu měřil a zobrazoval na grafickém LCD displeji; vytvořit výrobní dokumentaci a navržený systém zrealizovat včetně výroby desky plošných spojů. Vzhledem k použití mikroprocesorové techniky se počítá s odladěním softwarového vybavení pro daný mikroprocesor. Měřená teplota je v rozsahu -40 až +120 °C s přesností lepší než 0,5°C.
The aim of this bachelor thesis is to provide an insight into the measurement of the temperature in the range. In addition to design a digital measuring device that would measure and display the temperature on a graphic LCD display, also to create the manufacturing documentation and provide proposed system implementation, including the production of PCB. Due to the use of microprocessor technology the controller software debugging is required. The measured temperature range is -40 to +120 °C with an accuracy of better than 0.5 °C.
Description
Citation
KŘEČEK, L. Teploměr s grafickým displejem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO