Spalování kapalných paliv z obnovitelných zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Náplní bakalářské práce je rešerše kapalných biopaliv dostupných v České republice a ve světě, a jejich následné porovnání s palivy ropného původu. V první části práce jsou definovány důležité parametry paliv a jsou zde také uvedeny národní nebo mezinárodní normy, podle kterých se tyto parametry stanovují. V dalších kapitolách jsou představena standardizovaná ropná paliva a navazuje rešerše jejich náhrad biopalivy. Druhá část práce se zaměřuje na možnosti atomizace a v závěru jsou shrnuty problematické vlastnosti kapalných biopaliv.
The main task of the thesis is the survey of renewable fuels available in Czech Republic and in the world, and to compare them with present petroleum products. In the first part of the thesis important properties of the liquid fuels are defined along with corresponding national and international standards. In the next chapters petroleum and renewable liquid fuels are presented. The second part of the thesis is concentrating on atomization. In the conclusion there is a summarization of difficulties with renewable fuels.
Description
Citation
SHYLIN, I. Spalování kapalných paliv z obnovitelných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) Ing. Richard Nekvasil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Houdková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Tabasová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO