Moderní řezné nástroje pro zapichování a upichování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá moderními řeznými nástroji pro zapichování a upichování. Hlavní částí tohoto projektu je analýza sil při zapichování za použití dvou typů utvařečů třísky, a jejich vliv na tvar třísky.
Master´s thesis deals with modern cutting tools for grooving and cutting-off. The main part of this project is analysis of forces in the process of grooving by using two types of chip breaker and their influence on the shape of the chip.
Description
Citation
POLÁČKOVÁ, N. Moderní řezné nástroje pro zapichování a upichování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-11-02
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Jaký by měl vliv jiný řezný materiál na dosažené výsledky? Co je zodpovědné za vznik pasivních sil při upichování? Popište kinematiku procesu soustružení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO