Analýza vybraných ukazatelů nemocnice Vyškov pomocí časových řad

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato Bakalářská práce se zabývá některými důležitými ukazateli nemocnice města Vyškov pomocí časových řad. V první části práce jsou uvedené teoretické poznatky statistických metod a to konkrétně časových řad. A v druhé části je uvedená praktická část, která je zaměřena na analýze a zpracování vybraných ukazatelů. Tyto ukazatelé jsou statisticky a graficky znázorněny danou funkcí a jsou interpretovány co nejjednodušeji aby je mohl pochopit každý. Závěrečná část této práce se skládá z budoucí prognózy a rad jak této prognózy dosáhnout.
This bachelor thesis deals with some important indicators of hospital Vyskov using time series. The first part is the theoretical knowledge of statistical methods, namely time series. And the second part is given a practical part, which focuses on the analysis and processing of selected indicators. These indicators are statistically and graphically depicts the functions and are interpreted as simple as possible so that everyone could understand. The final part of this work consists of future forecasts, and advice on how to achieve this forecast.
Description
Citation
VLAŠIC, P. Analýza vybraných ukazatelů nemocnice Vyškov pomocí časových řad [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA (místopředseda) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Klusák, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO