Model elektrického vozidla v programu SIMULINK/SIMSCAPE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem diplomové práce je matematický model automobilu s elektrickým pohonem. Pohon se skládá z baterie článků Li-Ion, trojfázového střídače a synchronního motoru s permanentními magnety. Hlavním úkolem této práce je vytvoření funkčního modelu a provedení simulací v programu SIMULINK/SIMSCAPE. Práce je rozdělena do třech hlavních částí. První část je věnována teoretickému popisu hlavních částí pohonu. Druhá část popisuje jednotlivé podsystémy modelu. V poslední části práce je sestaven kompletní model elektromobilu a provedeny simulace různých režimu jízdy.
The topic of this diploma thesis is mathematical model of electric vehicle. The traction drive consists of Li-Ion battery, free-phase DC/AC converter and permanent magnet synchronous machine. The main goal of the thesis is development of function model and making simulations in SIMULINK/SIMSCAPE program. Work is divided into three main parts. The first part is dedicated to the theoretical description of the main drive components. The second part describes partial subsystems of the model. In the last part is build a complete model of electric vehicle and simulated different driving mode.
Description
Citation
KACHLÍK, J. Model elektrického vozidla v programu SIMULINK/SIMSCAPE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Nepustil (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentoval svoji diplomovou práci na téma „Model elektrického vozidla v programu SIMULINK/SIMSCAPE“. V rámci své prezentace seznámil student komisi s jednotlivými částmi vytvořeného simulačního modelu, s celkovým modelem a výsledky simulace. Student na závěr uspokojivě odpověděl na všechny otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO