Automatizovaný měřicí testovací systém

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření obslužného software pro multimetr a multifunkční generátor signálů. V první části se práce zaměřuje na teoretickou problematiku měřicího systému a jeho součástí. Ukazuje komunikaci řídicí jednotky s měřicími přístroji a popis rozhraní GPIB. Druhá část slouží k uvedení do problematiky grafického programování a také slouží jako manuál k obslužnému softwaru pro automatizovaný měřicí systém. V poslední, třetí části jsou uvedeny příklady validačního měření, pro ověření funkčnosti navrženého softwaru.
Bachelor’s thesis is bent on creation control software for multimeter and function generator. The first part of the thesis is focused on theoretical problems of individual parts of the whole measuring system and his parts. It show communication control unit with measuring instruments over the GPIB interface. Second part serves to presentation to problems graphical programming method and either as manual to control software for automated measuring system. At last third part are introduced examples of validation measure for check functionality software.
Description
Citation
ŽAMPACH, A. Automatizovaný měřicí testovací systém [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jan Bílek, CSc. (předseda) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO