Analýza vlivu hromadného nasazení elektromobilů a plug-in hybridů na elektrickou síť

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá analýzou vlivu hromadného nasazení elektromobilů a plug-in hybridů do běţného provozu a jeho dopad na charakter elektrické sítě. Je v ní proveden rozbor a zhodnocení těchto vozidel v rámci současné rozvodné sítě a v rámci chytrých sítí, jakož i výpočty vlivu nasazení elektromobilů a plug-in hybridů.
This work deals with the analysis of influence of electromobiles and plug-in hybrids collective employment into normal operations and its impact on the character of current distribution grid. It contains an analysis and evaluation of these vehicles within the current grid and the smart grid networks, and the calculations of deployment and the influence of electromobiles and plug-in hybrids.
Description
Citation
PŘIKRYL, O. Analýza vlivu hromadného nasazení elektromobilů a plug-in hybridů na elektrickou síť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma Analýza vlivu hromadného nasazení elektromobilů a plug-in hybridů na elektrickou síť. Student popsal význam slova Elektromobilita a Elektromobil. Uvedl účinnost přeměny a přenosu elektrické energie elektromobilu. Zhodnotil výdrž dnes používaných baterií, jejich budoucí nástupce, způsoby a doby nabíjení baterií elektromobilů. Uvedl množství elektromobilů v současné době užívaných v ČR. Student odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO