Model palivového souboru tlakovodního reaktoru západní koncepce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá validací modulu Polaris, který je součástí balíčku kódů SCALE. V teoretické části je nejprve popsán princip reaktorů typu PWR. Poté je popsána konstrukce palivových souborů se čtvercovou geometrií. Dále jsou zde vypsáni dnešní výrobci těchto palivových souborů spolu s parametry typických zástupců jejich výrobků. Následně je zde seznámení s referenční úlohou, která slouží pro validaci výpočetních programů reaktorové fyziky. V praktické části práce je nejprve popsán balíček kódů SCALE a jeho modul Polaris. Pomocí něj je následně vytvořen model palivového souboru dle parametrů daných referenční úlohou. Následují výsledky simulací provedených v modulu Polaris, které jsou porovnány s výsledky poskytnutými referenční úlohou.
PWR, fuel assembly, benchmark, burnup, lattice, SCALE, Polaris, validation, reactivity
Description
Citation
CEKL, J. Model palivového souboru tlakovodního reaktoru západní koncepce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Sokanský, CSc. (člen) Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-04
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací na téma: Model palivového souboru tlakovodního reaktoru západní koncepce. Vedoucí práce Ing. Jitka Vojáčková přečetla posudky vedoucího a oponenta diplomové práce Ing. Filipa Novotného. Student odpověděl na otázky oponenta práce. Doplňující otázky týkající se detailů, které položili Ing. Jiří Ptáček a prof. Sokanský, student zodpověděl. Ing. Katovský měl dotaz na konstrukci tyčí absorbátoru, což student zodpověděl správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO