Internet věcí v praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá Internetem věcí a jeho využitím v praxi s následným návrhem vlastního systému domácí inteligentní automatizace. Blíže seznamuje s problematikou automatizovaných domovních a inteligentních systémů, včetně obecného přiblížení zákonem stanovených předpisů pro elektronická zařízení. Analyzuje a srovnává vlastnosti platforem minipočítačů, vývojových desek a bezdrátových modulů pro návrh vlastního systému. Největší část práce je věnována samotnému návrhu vlastního systému, konkrétně návrhu centrální řídící jednotky a ostatních ovládaných modulů pro ovládání určitých elektrických zařízení v domácnosti. Řídící jednotkou systému je platforma Raspberry Pi 2B, která umožňuje ovládat zařízení domácnosti prostřednictvím uživatelské webové aplikace.
The subject of this diploma thesis, is the Internet of Things, and its use in applied practice, with a subsequent design of a custom system of smart home automatization. It acquaints the reader with the issues of automated home and smart systems, including a basic familiarization of regulations as declared by law about electronic devices. The attributes of miniature computer platforms, developmental boards, and wireless modules for the design of custom systems are analyzed and compared. The biggest part of the thesis is dedicated to a design of a custom system, specifically designing the central processing module and other controlling modules for controlling various electric home appliances. The main controlling unit of the system is a Raspberry Pi 2B unit, with which it is possible to control a device in a household through an user-friendly web application.
Description
Citation
BAJGL, V. Internet věcí v praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Jak se budou chovat jednotlivé moduly při výpadku komunikace s centrální jednotkou nebo při výpadku napájení? Ve finančním zhodnocení hovoříte pouze o nákladech na zařízení. Bude mít toto zařízení vyčíslitelný pozitivní finanční dopad na domácnost? Jaký je nejběžnější tarif pro domácnost v ČR? Proč jste použil v kalkulaci 3,5 Kč/kWh?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO