Měření seismické činnosti pomocí optických vláknových senzorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je seznámit se s problematikou měření a analýzy seismických vln. Teoretická část se nejprve věnuje popisu seismických vln, zejména jsou zmíněny jejich vlastnosti, typy a zdroje. Poté je pozornost upřena na systémy měření těchto vln, důraz byl kladen především na jejich principy a výhody. V praktické části je probrána problematika metod redukcí šumu a zvýraznění významných událostí v měřených datech. Na závěr jsou jednotlivé metody implementovány do uživatelsky přívětivého grafického rozhraní.
The aim of master's thesis is to get familiarized with the problems of measurement and analysis of seismic waves. Theoretical part deals with the description of seismic waves, especially their types, sources and properties. Attention was afterwards focused on the measurement systems of these waves, emphasis was placed on their principles and advantages. The practical part discusses methods of noise reduction and highlighting of significant events in measured data. At the end, individual methods are implemented into user-friendly graphical interface.
Description
Citation
VANĚK, S. Měření seismické činnosti pomocí optických vláknových senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Martin Vaculík, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mašek, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vojtěch, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Langhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Otázky k obhajobě: - Porovnejte, prosím, své řešení s implementací do FPGA? Dosáhl byste zpracování v reálném čase? - Které filtry by bylo nejvhodnější přesunout do dedikovaného HW? - Uveďte parametry filtrů, které jste zmínil v prezentaci. Co reprezentují uvedené grafy – matice repetic? Student prokázal pochopení problematiky práce. Na položené otázky při obhajobě odpověděl správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO