Přenosný zdroj pro indukční ohřev

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je zrealizovat a otestovat prototyp přenosného zdroje pro indukční ohřev malých součástí. Projekt obsahuje teoretický základ z oblasti rezonančních obvodů a indukčních ohřevů. Návrh zařízení je založen na výsledcích simulace z programu FEMM, pomocí které byla navržena fokusační cívka pro indukční ohřev. Součásti práce je realizace navrženého zařízení, jeho oživení a programování řízení.
The aim of this work is to realize and test a prototype portable source for induction heating of small parts. The project contains a theoretical basis of resonant circuits and induction heating. The device design is based on simulation results from the FEMM program, with which a focussing coil for induction heating has been designed. The parts of the thesis are the realization of the designed device, its putting into operation and the programming of the control.
Description
Citation
NEVŘELA, T. Přenosný zdroj pro indukční ohřev [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Student obhajoval svou diplomovou práci na téma: Přenosný zdroj pro indukční ohřev. V úvodu byla komise seznámena s cíli diplomové práce. Poté student popisoval princip funkce navržených výkonových a řídicích obvodů. V závěru byly prezentovány průběhy naměřené na vyrobeném zařízení. Komise měla připomínky, že z prezentace nebylo úplně jasné, jak zařízení funguje. Student poté detailní princip funkce dodatečně vysvětlil. Otázky oponenta i komise byly odpovězeny správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO