Návrh kamerového systému na platformě VC5 a Vision Designer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Za účelem interního vývoje průmyslových kamerových systémů ve společnosti Tyco Electronics Czech s.r.o. jsem ve vývojovém prostředí Cognex Vision Designer navrhl programovou šablonu. Šablona bude sloužit jako flexibilní základ pro další vývoj konkrétních aplikací kamerových systémů na průmyslovém počítači Cognex VC5. Funkčnost šablony byla úspěšně ověřena jejím upravením na konkrétní aplikaci laboratorního ručního testeru, který slouží pro měření parametrů vyráběných konektorů. Pro ruční tester byla vybrána a instalována kamera s objektivem a osvětlením. Mezi jednotkou VC5 a řídícím systémem PLC byla zprovozněna DIO komunikace. Aplikace byla zkalibrována a jako měřicí systém ověřena pomocí standardních metod MSA typu I. a Capability Study.
For the purpose of an future machine vision system development in Tyco Electronics Czech s.r.o. I have developed Cognex Designer template. Template will serve as a flexible basis for further development of camera applications on the Cognex VC5 industrial computer. The functionality of the program template has been successfully verified by modifying it to a particular application of the laboratory manual station used to measure the parameters of the manufactured connectors. A camera with lens and lightning was chosen and installed on the station. DIO communication was put into operation between VC5 and PLC system. The application has been calibrated and verified as a measurement system using MSA Type I and Capability study standard methods.
Description
Citation
POPOVSKÝ, P. Návrh kamerového systému na platformě VC5 a Vision Designer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Miloš Železný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO