Pobočková VoIP ústředna Asterisk a její nástavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce rozebírá možnosti open-source pobočkové ústředny Asterisk, popisuje její funkce a porovnává ji s několika jejími nástavbami. Je zde vysvětlen i pojem SIP stack a také jsou zde konkrétně uvedeni dva jeho zástupci. Dále jsou v práci vysvětlena bezpečnostní rizika technologie VoIP a jsou popsány a později realizovány jednotlivé možné útoky. V rámci testování je zkoumána i možnost vytvoření a realizace vlastního modulu, jeho následné implementace, přenositelnosti mezi jednotlivými nástavbami a jeho funkce.
This master’s thesis delves into the possibilities of the open-source Private Branch Exchange Asterisk, elaborates on its features and compares it with several other distros. The term SIP stack is explained here with the mention of two of its representatives. Further in the thesis, the security risks of the VoIP technology are explained, and specific attacks are described and then realized. As a part of the testing process, the possibilities of a custom module and its following implementation are explored, as well as the portability between the individual distros and its proper functioning.
Description
Citation
MELICHAR, O. Pobočková VoIP ústředna Asterisk a její nástavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Anna Kubánková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Pavel Pirohovič (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Proveďte porovnání popsaných útoků z pohledu jejich závažnosti, tj. dopadu na jednotlivé funkce ústředny. - Student odpověděl. Student odpovědl na všechny ostatní dotazy během diskuze.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO