Nástroj pro funkční testování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na realizaci funkčních testů v rámci softwarového projektu v oblasti energetiky ve společnosti Unicorn. Teoretická část obecně popisuje projektové metodiky vývoje software a metodiku Rational Unified Process (RUP). Dále jsou v práci zahrnuty způsoby testování a model pro řízení kvality FURPS+. Poslední část uvádí funkční testy včetně popisu těch, které jsou použity k otestování vyvíjené aplikace. Praktickou část tvoří popis energetického projektu Nemo Link, vyvíjené aplikace Nemo Link Dispatch System (NDS), jednotlivých modulů aplikace, testovacího prostředí, použitých nástrojů a navržené metodologie pro testy. Na základě této metodologie jsou následně vykonány a vyhodnoceny jednotlivé zvolené testy.
This work is focused on the implementation of functional tests within the software project in the field of energy in the company Unicorn. The theoretical part describes in general the project methodology of software development and the methodology Rational Unified Process (RUP). In addition, the test methods are included, and the quality management model FURPS+. The last section introduces functional tests, including a description of those that are used to test the developed application. The practical part consists of description of the energy project Nemo Link, developed application Nemo Link Dispatch System (NDS), individial application modules, test enviroment, used tools and designed test methodology. Based on this methodology, individual selected tests are performed and evaluated.
Description
Citation
DOSTÁL, A. Nástroj pro funkční testování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (člen) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
V rámci zadání je uvedeno vytvoření skriptů pro testování a jednoduché vyhodnocení jednotlivých testů. Byly tyto skripty vytvořeny? - Ano, byly vytvořeny, jedná se o celý balík konfigurovačních skript. Mělo to být v práci lépe uvedeno. Proč jste se rozhodl pro Jmeter? - Kvůli obsáhlosti možností, které lze modifikovat a z důvodu volné distribuce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO