Degradace izolačních materiálů vlivem cizích částic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je věnována vlivu prachových částic na chod točivých strojů s kluzným kontaktem. V práci jsou popsány a charakterizovány prachové částice z prostředí vybraných strojů. Je zkoumán jejich vliv na chod kluzného kontaktu a vliv na izolační systém těchto strojů.
The work is devoted to the influence of dust particles on the operation of rotating machines with sliding contact. In the work are described and characterized dust particles from environment of selected machines. Their influence on sliding contact and influence on the insulation system of these machines is investigated.
Description
Citation
HOFEREK, J. Degradace izolačních materiálů vlivem cizích částic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. František Veselka, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Skalka, Ph.D. (člen) Ing. Miloš Pěnička (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student seznámil komisi se zadáním DP, na úvod uvedl teorii o kluzném kontaktu. Představil provedenou analýzu prachových částic na kluzných kontaktech. Prezentoval analyzované poznatky ohledně velikosti přítlačných sil, hovořil o rozložení proudu a velikosti přechodového odporu. Poté uvedl a okomentoval vliv prachových částic na zmiňované vlastnosti kluzného kontaktu, včetně doporučených opatření proti těmto negativním vlivům. Na otázky oponenta většinou odpověděl sám, částečně s pomocí vedoucího. V obecné diskuzi student částečně odpověděl na některé doplňující otázky. Na otázku nakreslit průběh proudů při komutaci samostatně neodpověděl dobře (tvrdil, že proud komutující cívkou se mění skokově).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO