Vliv rotoru na účinnost malého asynchronního motoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je optimalizace rotoru z hlediska účinnosti. Pomocí RMXPRT je provedená analýza vlivů parametrů rotoru na účinnost. Je vytvořen genetický algoritmus pro nalezení optimálního řešení. Nalezená řešení jsou vyhodnocena a dle výsledků upravena. Je provedeno a vyhodnoceno měření na skutečném stroji pro ověření funkčnosti simulačních modelů.
The aim of this master thesis is optimization of the rotor in the terms of efficiency. An analysis of the effects of rotor parameters is performed by RMXPRT. A genetic algorithm is created to find the optimal solution. Solutions are evaluated and adjusted according to the results. Measurements on the actual machine are performed and evaluated to verify the functionality of the simulation models.
Description
Citation
STUCHLÝ, K. Vliv rotoru na účinnost malého asynchronního motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. František Veselka, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Václav Skalník (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Student na úvod seznámil komisi s cíli své diplomové práce. Na úvod krátce shrnul použitou teorii. Potom hovořil o tvorbě modelu motoru, a uvedl výsledky analýzy. V druhé části student seznámil komisi s použitým principem optimalizace. Závěrem prezentoval použití genetického algoritmu ve své práci pro optimalizaci tvaru drážek v motoru. Na otázky oponenta student odpověděl včetně otázek v závěrečné diskuzi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO