Teplotní jevy v olověných akumulátorech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá teplotními jevy v olověných bateriích a teoretickým rozborem problematiky olověných akumulátorů. Po úvodních kapitolách, kde je popsána historie a rozdělení elekrochemických zdrojů následuje popis jednotlivých částí a funkce olověného akumulátoru, VRLA baterie a popsán je tepelný lavinový jev. Podrobněji je popsána výroba a způsob měření experimentálních článků, naměřené hodnoty jsou zpracovány a z výsledků měření je vyvozen závěr.
This thesis project solve problematic of thermal proces in lead-acid batteries. There are decribed history of lead – acid batteries, distributions of batteries, overview of construction lead – acid batteries and VRLA batteries and is decribed thermal runaway proces and basic termal process. They are listed here practical results and the measurements is concluded.
Description
Citation
KOVAŘÍK, L. Teplotní jevy v olověných akumulátorech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Petr Špičák, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Co konkrétně způsobuje separátor v nabíjecím cyklu? Měřil a vyhodnocoval jste i vybíjecí cyklus?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO