Záložní zdroj střídavého napětí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom predloženej diplomovej práce je navrhnúť zvyšujúci DC / AC menič, striedač z 12 V na 120 Vef, so sínusovým výstupným signálom. Menič by mal byť schopný dodávať trvalý výkon 300 W a dvojnásobný špičkový výkon 600 W. Predpokladané využitie tohto meniča slúži, ako záložný zdroj pre napájanie obehového čerpadla ústredného kúrenia pri výpadku elektrickej energie. Menič bude používať zapojenie silovej časti typu T-type.
The aim of this thesis is to design a step-up DC/AC converter, an inverter from 12 V to 120 Vrms, with a sinus output signal. The converter should deliver a continuous performance of 300 W and a double peak power output of 600 W. The supposed usage of this inverter would be as a back-up power source for the circulatory pump of the central heating in the case of power outage. The inverter is consisting of a T-type power section.
Description
Citation
SZABÓ, A. Záložní zdroj střídavého napětí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (člen) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: Proč je výstupní střídané napětí 120 V? Je u kotle čerpadlo na toto napětí? Proč je měnič na obr. 7 (str. 19) napájen ze tří akumulátorů? Byl funkční vzorek měniče testován s odporovou zátěží, nebo i s komutátorovým motorem, který má v provozu napájet?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO