Aplikace pro hromadnou správu síťových prvků Mikrotik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na popis a vytvoření webové aplikace určenou pro hromadnou správu síťových prvků firmy MikroTik. V teoretické části se práce soustředí na popis operačního systému RouterOS. Dále se práce zabývá popisem komunikace přes službu MikroTik API. Další část zahrnuje stručný popis nástrojů, s jejíž pomocí je webová aplikace tvořena. V praktické části je pak popsán vývoj a realizace webové aplikace. Webová aplikace je určena pro operační systém Linux.
The goal of the thesis is to describe and develop web application for large-scale management of MikroTik network devices. The theoretical part describes RouterOS operating system. This work also describes communication through MikroTik API service. Next section includes brief description of tools, which were used for the web application development. The practical part describes development and realization of the web application. The web application is intended for Linux based operating systems.
Description
Citation
KLODA, T. Aplikace pro hromadnou správu síťových prvků Mikrotik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Petr Machník, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Jedním z nedostatků uvádíte certifikáty podepsané webovým serverem, jaké změny v aplikaci by musely být provedeny, aby šlo využít podepsaných certifikátů z důvěryhodné certifikační autority? Student zodpověděl otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO