Bezdrátové řízení osvětlení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení osvětlovací techniky pomocí bezdrátové technologie. V práci je zahrnut popis současných možností řízení světelné techniky, dále jsou popsány metody přenosu digitálního signálu pomocí radiových vln a protokoly zabývající se zmíněnou problematikou. Součástí práce je i výběr vhodných elektronických komponent včetně návrhu elektronického zapojení a plošného spoje. Závěrem práce je realizace elektronických modulů včetně tvorby programového vybavení a měření dosažených parametrů v reálných podmínkách.
Thesis deals with the issue of lighting technology control using wireless technology. Thesis includes a description of current possibilities of control light technology, methods of digital signal transmission using radio waves and protocols dealing with this issue are described. This thesis also contains a park aimed at the selection of suitable electronic components including the design of individual electronic blocks and printed circuit board. The conclusion of the thesis is the realization of electronic modules, including the creation of module software and measurement of achieved parameters under real conditions.
Description
Citation
PILMAJER, P. Bezdrátové řízení osvětlení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (místopředseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student představil komisi svou diplomovou práci. Na konci své práce student velmi výřečně zodpověděl otázky položené oponentem práce. Komise se dotázala studenta na otázky týkající se jeho práce, na které student odpověděl. Komise měla některé připomínky k formálním věcem uvedeným v práci a k formální straně v rámci prezentace. Dále komise měla výhrady k rešerši provedené v práci a v chybovosti samotného systému.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO