Zpracování DPS systémové elektroinstalace s návrhem řízení a vizualizace pro luxusní rodinný dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá projektováním systémové elektroinstalace včetně návrhu řízení a vizualizace pro rodinný dům. Cílem práce je vytvoření projektu silnoproudé a slaboproudé elektroinstalace rodinného domu doplněný o návrh elektroinstalace systémové. Úvod práce popisuje systémovou elektroinstalaci a porovnání s elektroinstalací klasickou. Následující dvě kapitoly se zabývají nejpoužívanějšími systémy a detailnějším popisem zvoleného systému Foxtrot. Kapitola č. 5 se věnuje tvorbě výkresové dokumentace silnoproudé a slaboproudé elektroinstalace. Následuje výpočet výkonu tepelného čerpadla použitého pro vytápění. Závěr práce popisuje vytvořený funkční program pro ovládání a vizualizaci technologií v rodinném domě, kterými jsou vytápění, osvětlení, stínění a zabezpečení.
The thesis deals with an intelligent wiring including a control and visualization design for a family house. The goal of the thesis is to create a project of a high and a low voltage wiring for a family house including a design of an intelligent wiring. The thesis introduction describes an intelligent wiring and a comparison with a classic wiring. The next two chapters deal with the most used systems and a detailed description of the selected system Foxtrot. The chapter number 5 addresses the project documentation creation for a high and a low voltage wiring. A performance calculation of a heat pump used for heating is described in the following chapter. The functional program for control and visualization of heating, lighting, shading and security is described at the end of the thesis.
Description
Citation
DOLEŽAL, P. Zpracování DPS systémové elektroinstalace s návrhem řízení a vizualizace pro luxusní rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. David Mezera, Ph.D. (člen) Ing. Martin Štefanka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-04
Defence
Vedoucí práce Ing. Branislav Bátora, Ph.D seznámil komisi s posudkem oponenta a se svým posudkem. Následně položil otázku z posudku. Student byl připraven a otázku zodpověděl. Dále předseda vyzval k dotazům ostatních členů komise. Dotaz položil pan doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. a upozornil na nedostatky v práci. V práci je uvažováno a počítáno s neadekvátními hodnotami pro průměrnou udržovanou osvětlenost, dále je v práci používáno nerelevantně mnoho desetinných míst u výsledků výpočtu. Poslední výtkou bylo hodnocení ergonomie ovládacího panelu. Další komentář k diplomové práci zazněl od doc. Ing. Petra Mastného, Ph.D. směrem k návrhovému výkonu tepelných čerpadel. Další otázka směřovala k soudobosti a nevhodného použití výpočtu ke spotřebičům, u kterých nelze soudobost zvoleným způsobem uvažovat. Další dotaz položil Ing. Martin Štefanka, Ph.D a směřoval ke konektivitě ovládání systému. Předseda zkušební komise ukončil obhajobu práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO