Baterie pro medicínské aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vlivem různých uhlíkových materiálů na vlastnosti Li-S akumulátorů. V teoretické části práce jsou popsány primární a sekundární elektrochemické zdroje se zaměřením v medicínských aplikacích. Druhá kapitola se jednotlivě věnuje lithiovým článkem. Hlavní částí práce je praktická výroba elektrod pro Li-S akumulátor s využitím různých druhů uhlíkových materiálů. Vlivy těchto materiálů na vlastnosti akumulátorů jsou zkoumány pro určení nejvhodnějšího z pohledu dosažené kapacity a stability.
This master’s thesis deals with the influence of different carbon materials on the properties of Li-S accumulators. The theoretical part of the thesis describes primary and secondary electrochemical sources with a focus on medical applications. The second chapter deals individually with a lithium article. The main part of the thesis is the practical production of electrodes for Li-S accumulators using different types of carbon materials. The effects of these materials on the properties of accumulators are investigated to determine the most appropriate in terms of capacity and stability.
Description
Citation
PAGÁČOVÁ, L. Baterie pro medicínské aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Jaké jsou podíly jednotlivých technologií akumulátorů na trhu? Jak je to v medicínských aplikacích? Jak je to s hodnotou samovybíjení u Ni-MH článků "ready to use"? V práci píšete, že Li-S články vyžadují dobíjení každých 3-6 měsíců. Je důvodem samovybíjení, nebo nějaké konkrétní použití? Dá se z výsledků vyvodit nějaké obecné pravidlo, jaký typ uhlíku je nejvhodnějším aditivem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO