Numerické modelování proudění v bezpečnostních objektech malých vodních nádrží

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předložená diplomová práce se zabývá numerickým modelováním proudění v bezpečnostních objektech malých vodních nádrží. Jedná se o prořešení kapacity a to čelního přelivu a přelivu typu „kachní zobák“. Jednotlivé čelní přelivy jsou nejprve modelovány pomocí numerických simulací (CFD) v programu Ansys. Hydraulicky složitější přeliv typu „Kachní zobák“ byl modelován v programu Flow–3D. Získané výsledky součinitele přepadu jsou porovnány s údaji v odborné literatuře.
The master´s thesis deals with the numerical modeling of flow in the emergency spillways of small dams. It is solved the flow rate capacity of a weir and of spillway called „duckbill-type“. Sharp crested weirs and long crested weirs are modeled using numerical simulations in ANSYS. Hydraulically complex spillway called „duckbill-type“ was modeled in the Flow-3D. The results of the discharge coefficients are compared with data in the hydraulic literature.
Description
Citation
VANĚK, J. Numerické modelování proudění v bezpečnostních objektech malých vodních nádrží [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 2 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO