Dům u řeky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem bakalářské práce je propojení dané lokality s městem a vytvoření nového nábřeží s bytovými a nebytovými prostory. Urbanistický koncept rozděluje lokalitu do několika celků, přičemž každý celek využívá své jedinečné polohy u řeky. Díky snížení břehu a důrazu na průchodnost oblasti je rovněž umožněn větší kontakt obyvatel s řekou. U řeky tak vznikají prostory pro bytové domy usazené na platformách, které svým umístěním ze strany řeky nepůsobí jako bariéra.
The object of this bachelor thesis was to connect the riverside area with the city and to design a new apartment building complex. The urban concept divides the area into various units which use benefits of the location and the river. Primary goal was to lower the river bank hence provide a better connection with surroundings. New riverside will provide an area which could be used for new apartment buildings. These buildings will be set up on platforms, which will ensure a decent view from the river.
Description
Citation
MUZIKÁŘOVÁ, V. Dům u řeky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Kamil Mrva, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Jiří Marek (člen) Ing. arch. David Prudík (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen) MgA. Ing. arch. Petr Šmídek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO