Dům u řeky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Projekt řeší návrh zástavby urbanistické struktury území a bytového domu v blízkosti řeky Svitavy. Návrh reaguje na městsku přísnost centra města a rozvolněnost vodního toku. Vytváří ohraničené území s jasně vymezeným charakterem, které opticky neodděluje. Spojit tyto dva principy je možné kvůli platformám, na kterých se objevují jednotlivé samostatně stojící bytové domy. Bytový dům tvoří platforma se dvěma samostatnými bytovými domy, osvětlenými ze všech světových stran, které sdílejí společné prostory. Jeden z nich je široký a nižší, druhý je půdorysně menši a vyšší. Domy jsou navrženy s balkóny po stranách s výhledem na řeku a město, které mimo jiné zajišťují stínění a optické zvětšení místností.
Design of the urban structure and residential housing design by the river Svitava. The design responds to strictness of the city and freedom of the river flow. Design creates boundary territory with a precisely defined character, which optically does not separate the territory from the rest of the area. Connect both two principles are possible due to platforms, on which the residential parts are situated. The whole house is one platform and two separated parts of residential buildings. The residential buildings are lightened from all around. One building is wide and low, second one is narrow and tall. Facades are made from balconies which make a sun protection and allow view on the river and city centre.
Description
Citation
KAPRAĽOVÁ, K. Dům u řeky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Roman Gale (předseda) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) prof. Ing. arch. Hana Urbášková, Ph.D. (člen) Ing. arch. David Průša (člen) MgA. Svatopluk Sládeček (člen)
Date of acceptance
2018-05-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO