Archiv+

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Návrh se zabývá konceptem archivu architektury, v širším společenském rozsahu. Cílem je přistupovat k uchovaným informacím jako k určité, relativní hodnotě, kdy jsou jednotlivé prostory koncipovány s emočním překvapením. Dochází zde k řízené kolizi starého a nového přístupu, kdy atraktivní prostory obsluhují čistě racionální mechanické, systémy. Člověk procházející archivem by měl vnímat emocionální prožitky a po vyjití z archivu vnímat informace komplexnějším způsobem.
The proposal deals with the architecture archive concept on a wider social scale. The goal is to treat the information as a certain relative value, when the individual spaces are conceived with emotional surprise. There is a controlled collision between old and new approaches where attractive spaces serve purely rational mechanical systems. A person going through the archive should perceive emotional experiences and, after leaving the archive, perceive information in a more complex way.
Description
Citation
ŠANA, V. Archiv+ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Ivo Boháč, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen) Ing. arch. Václav Štojdl (člen)
Date of acceptance
2018-05-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO