Návrh nového iontmetru s bezdrátovou komunikací a meteostanicí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem autonomního systému na měření koncentrace atmosférických iontů. Jde o novou verzi již sestaveného iontmetru UTEE FEKT. Na rozdíl od předešlé verze by tato nová měla být zcela nezávislá na napájení ze sítě a nastavitelná i bez použití PC. V návrhu konstrukce se počítá se zvýšenou odolností proti vodě a prachu, bezdrátovým přenosem meteorologických veličin z meteostanice a vlastním senzorem teploty, atmosférického tlaku a relativní vlhkosti.
This diploma thesis deals with the design of an autonomous system for the measurement of the concentration of atmospheric ions. This is a new version of the already asembled Iontmeter by UTEE FEKT. Unlike the previous version, this new one should be completely independent of electrical network and configurable even without a PC. The design includes increased water and dust resistance, wireless transmission from the weather station and its own temperature, atmospheric pressure and relative humidity sensor.
Description
Citation
KADLČEK, V. Návrh nového iontmetru s bezdrátovou komunikací a meteostanicí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Šeděnka, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Sobota, Dr. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO